mars 12th, 2020

Hur du gör egen handsprit enkelt med varor du finner i butiken.

Med anledning av att handsprit och handdesinfektion är slutsålt nationellt eller säljs för hutlösa priser tänkte vi visa hur du enkelt kan göra egen handsprit.

För att göra egen handdesinfektion eller handsprit behöver du två ingredienser. Den ena är alkohol (vi har valt isopropanol, går även bra med t.ex T-röd) samt någon form av olja som inte torkar ut händerna (vi har valt glycerol, men det går även bra med t.ex. aloe vera- eller kokosolja). Det går även bra att addera några droppar eterisk olja.

Isopropanolen vi använde hittade vi här och köpte på Kjell & Company: https://www.kjell.com/se/produkter/he… Glycerinet handlade vi på Kronans Apotek och den eteriska oljan köpte vi på en hälsokostbutik.

Har ni frågor eller behöver hjälp? Då kan ni alltid kontakta oss eller kommentera nedan.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.